Mixels

Medievalii

Medievalii – Camillot, Mixadel și Paladum  – întruchipează trecutul, cu toate că trăiesc într-un mediu modern de Mixel.  

Mixelii

Mixelii – Jamzy, Tapsy și Trumpsy – sunt un nou grup haios care se adaugă numărului crescând de personaje de trib. Fiecare dintre ei reprezintă un instrument muzical diferit din universul muzicii.

Poliţia din Mixopolis

Poliţia din Mixopolis – Ofiţer Kuffs, Ofiţer Busto și Ofiţer Ticket – iau întotdeauna o formă elementală de polițist: căști, lumini, sirene și motociclete. Culoarea lor tribală este bazată întotdeauna pe roșul, albul, negrul și albastrul municipal.  

Glorp Corp

Cei mai lipicioşi dintre toate triburile. Glurt, Glomp, Torts, Slusho, Gurggle, şi Dribbal îşi duc traiul foarte aproape de pământ, fiind vecini cu algele din conductele de canalizare şi cu pamperşii murdari de la groapa de gunoi.

MUNCHOS

Cu MUNCHOS – SNAX, BERP şi Vaka-Waka – e o plăcere să ieşi… dacă reuşeşti să-i înţelegi. Mestecă întotdeauna ceva, aşa că n-ar strica să-ţi aduci o mască de protecţie.

WELDOS

WELDOS – Kramm, Forx şi WUZZO – sunt lucrătorii neştiuţi ai planetei Mixel. Toată existenţa lor serveşte unui singur scop: să construiască şi să repare lucruri. Fizic, ei combină pietre şi metal pentru a făuri unelte mecanice de toate felurile.

Geriștii

Fă cunoştinţă cu Chilbo, Krog, Snoof, Flurr, Lunk şi Slumbo din tribul Geriștilor.

Lixerii

Fă cunoştinţă cu Spugg, Tungster şi Turg din tribul Lixerilor.

Klinkerii

Fă cunoştinţă cu Gox, Jinky şi Kamzo din tribul Klinkerilor.

Orbitonii

Fă cunoştinţă cu Niksput, Nurp-Naut şi Rokit din tribul Orbitonilor.

Infernalii

Fă cunoştinţă cu Flain, Zorch, Vulk, Burnard, Flamzer şi Meltus din tribul Infernalilor.

Glowkii

Fă cunoştinţă cu Boogly, Globert şi Vampos din tribul Glowkilor.

Scorpi

Ochiosului acesta îi place să se ghemuiască, ceea ce e cam dificil când ai ţepi. Ca şi ceilalţi membri Spikels, Scorpi este un personaj tandru.

Footi

Lunganului acesta îi place la nebunie să sară şi să ţopăie cu diatamai picioarele lui ţepoase. Înfăţişarea ţepoasă a lui Footi nu-l împiedică să aibă o latură drăguţă şi iubăreaţă, ca şi restul tribului Spikel.

Hoogi

ÎI place să strângă lumea în braţe, deşi nu-i uşor cu mâinile lui ca nişte gheare ţepoase. Hoogi uită adeseori că e acoperit cu ţepi periculoşi, dar, ca şi restul Spikels, e un tip tandru şi iubăreţ!

Wizwuz

Wizwuz scuipă o esenţă magică albastră, îi place să se plimbe de colo colo cu coada lui ca un cârlig şi, ce s-o mai lungim, se cam dă în spectacol!

Magnifo

Magnificul Magnifo e un magician sigur pe el, cu două baghete magice speciale, care se consumă foarte mult pentru fiecare spectacol magic.

Mesmo

Mesmo e un geniu magic înaripat, care mai are pe deasupra şi pălării de vrăjitor pe ochi! E mov, ca restul tribului Wiztastic, şi e foarte priceput să facă vrăji!

Flurr

Flurr e cel mai "treaz" gerist, care nu pare să doarmă niciodată. Asta îl face din oficiu căpetenia tribului. E curios din fire şi îi place să exploreze tărâmurile Geriştilor, fiind tot timpul cu ochii în patru, în caz de probleme, în ciuda faptului că adesea nu vede lucruri aflate chiar în faţa lui… cum ar fi o stalactită.

Lunk

Lunk este geristul “lent”. N-o fi el prea isteţ sau graţios, dar nu se dă bătut în ruptul capului. E caraghios când se clatină pe gheaţă, ţinându-şi echilibrul cu mânuţele lui îndesate.

Slumbo

Slumbo e geristul "somnoros" şi doar un cutremur îl poate trezi din somn. Adoarme când ţi-e lumea mai dragă, cum ar fi în timp ce mănâncă sau în plină cădere de pe o stâncă. Somnul îl ajută să-şi conserve forţa incredibilă.

Kraw

Kraw e liderul tribului Flexerilor. E mic de statură, dar se crede cel mai mare şi isteţ Mixel din toate timpurile. Lui Kraw îi place să provoace pe toată lumea la un duel de inteligenţă, iar principalele lui atuuri sunt statura sa, forma şi elasticitatea de care se foloseşte pentru a se transforma în minge.

Tentro

Tentro este cel mai puternic din tribul Flexerilor, dar şi cel mai sensibil. Nu prea are încredere în el şi calcă în străchini când ţi-e lumea mai dragă. Tânjeşte doar după iubire şi afecţiune.

Balk

Principalul atu al lui Balk e capul lui. Asemenea unui ciocan de cauciuc, îl foloseşte ca să dărâme orice îi iese în cale. Păcat doar că nimicește atât de mult, că ajunge să fie cam împrăştiat şi nu-şi aminteşte întotdeauna ce voia să spună.

Jawg

Jawg e un Mixel nespus de loial şi neastâmpărat, fiind liderul găştii Mâncăcioșilor. Nimic nu-i poate sta în cale când trebuie să-şi protejeze tribul, folosindu-şi dinţii incredibil de mari şi ascuțiți pentru a-i alunga pe intruşi.

Gobba

Gobba e din gașca Mâncăcioșilor și are super papile gustative. Cu limba lui lungă ca un bici, are un simţ incredibil al gustului și nemaipomenit de precis. Gobba își poate folosi limba şi pentru a găsi obiecte pierdute, asemenea unui câine de vânătoare.

Chomly

Chomly e un compactor de gunoi cam somnoros. Atenţie la mâini şi la picioare, că înfulecă orice. Asta explică şi de ce îi miroase gura. În plus, se mai şi mişcă extrem de încet.

Teslo

Teslo este un căţărător neînfricat şi inventiv, care se foloseşte de coada sa electrostatică pentru a se cocoţa pe orice suprafaţă.

Zaptor

E întotdeauna însetat de adrenalină şi gata oricând de orice. Corpul lui e ca un paratrăsnet, şi astfel poate depozita şi genera explozii uriaşe de energie.

Volectro

Un Mixel distrat şi tare glumeţ, care a suferit cam prea multe şocuri. Se trage din tribul Electroizilor, iar corpul său atrage obiectele din jur cu energia statică pe care o emite. E cel mai grav caz de energie electrostatică din lume!

Shuff

Un Craster foarte de treabă, Shuff e stângaci şi timid. Încearcă tot timpul să ajute, dar de regulă sfârşeşte prin a nimici totul în jur. Corpul lui e ca o ghiulea de demolări.

Seismo

Un Mixel timid şi cam stresat. Dacă Seismo se agită ar putea bate din picioare, şi-atunci să te ţii! Are nişte picioare uriaşe, cu care poate provoca cutremure ce fisurează mai multe straturi de rocă.

Krader

Krader e un tip dur, iute la mânie şi care nu ştie de glumă. Cu aceste calităţi, e liderul nedeclarat al Cragsterilor. Are o mână rotitoare foarte ascuţită care trece şi prin stâncă sau cu care poate săpa gropi adânci.

Vulk

E puternicul. N-o fi având el o minte sclipitoare, dar are o inimă incandescentă. Cu mâinile sale încălzite poate săpa un tunel de evacuare sau poate face suprafeţele fierbinţi, împiedicându-i astfel pe inamici să traverseze.

Zorch

Un poznaş fără pic de astâmpăr, scapă nepedepsit din orice situaţie. Cu propulsie turbo pe spate, corpul lui îndesat e deplasat de colo colo cu viteză uluitoare.

Flain

Flain e isteţul. Este strategul perfect şi prudenţa întruchipată şi încearcă să-şi păstreze calmul în orice situaţie. Dar când gândeşte prea mult, îi ia foc capul!

Mixels

Mixelii sunt creaturi comice, neastâmpărate, care vieţuiesc în triburi de câte trei, într-o lume a combinaţiilor. Ei se pot combina în interiorul aceluiaşi trib, pentru a obţine Mixeli mai mari şi mai complecşi, sau cu un alt trib, pentru a deprinde abilităţile celuilalt trib. Nu e nevoie decât de doi Mixeli gata de treabă şi de un Cubit, un pătrat magic care găseşte o metodă unică de a-i combina.

PERSONAJE